tiistai 14. heinäkuuta 2009

Ryhmä rämä retkellä

Karjaan näyttely tuli sitten käytyä. Olin lupautunut osallistumaan talkooporukkaan ja töihin näyttelypäiväksi. Näyttelyssä oli talkoilemassa paikallinen koirakerho Canidae. Mistä tulikin mieleen, että Tommy Wirén tulee pitämään Inkooseen koulutus/luentopäivää. Varmasti mielenkiintoista! Canidaen nettisivuilla on asiasta lisätietoa:)

Näyttely meni koirien kanssa mukavasti. Tuomari oli Sloveniasta, Lidija Oklescen. Hän oli todella tarkka tuomari. Mittaili koiraa sieltä ja täältä, hypisteli turkkia ja pyöritteli sormien välissä. Hammaspuutokset eivät myöskään olisi jääneet huomiotta.

Otto jälleen kerran hienosti serti ja ROP. Ryhmäsijoitusta ei herunut. Kira sai EH:n, eipä juuri eriäviä mielipiteitä tuomarin arvosteluun. Ainoa, mitä kritisoin hieman, oli se, että takakulmaukset olisi toivonut enemmän:) "Kehuja" tuli pään mittasuhteista, etupäästä, turkista, niskasta ja ylälinjasta. Mutta meidän Hessu Hopo päätti sitten viihdyttää kehän laidalla olevia ihmisiä ja juoksi rinkulan, kuin ehkä taitavin sirkushevonen ikinä. Etujalat menivät silleen kivasti suorana:)

Kiran poika Seppo sai ykkösen. Ei kp:ta. Penikka käyttäytyi hyvin, jaksoi seistä ja juoksi rinkulan ihan hienosti. Arvostelu oli hyvä, en sitten tiedä, miksi ei palkittu. Tosin arvostelussa oli toivottu lisää sellaisia rakenteellisia juttuja, joita pennulla ei vielä pitäisi olla. Esim. rintakehä olisi saanut olla syvempi ja turkki oli hieman pehmeä. Mutta hyvä debyytti tällaisella tuomarilla. Pakko oli kuvata "pienen" miehen katu-uskottava kaulapanta, jonka hän näyttelystä sai:)

Seurailin bernien arvostelua ja narttuja oli melkoinen määrä yhteensä. Kuitenkaan paras narttu kehässä ei kovin montaa koiraa ollut.

Sohwi on vielä toistaiseksi yhtenä kappaleena. Tänään metsälenkillä hän ehkä meinasi itsellensä tehdä pesän, kun alkoi kuusen alta sammalta lentää kaaressa ympäriinsä. Aiemmin hän ei ole kaivanut ollenkaan. Saa nähdä, kuinka kauan tässä vielä jännitellään. Lämmönlaskua en ole saanut kiinni, mutta sehän nyt ei kerro mitään. On saattanut olla yöllä. Maitoa tulee takimmaisista nisistä, joten pian varmaan tapahtuu. Vuorokausia tänään 60. Jännittää niin maan valtavasti! Ei tähän voi ikinä varmaankaan tottua ja asennoitua silleen lungisti..

Laitetaan vielä mammasta kuva, joka eilen vesisateessa räpsäytettiin. Sohwi ei enää ole oma tyylikäs itsensä vaan Baksu-Bertta:)'
Nähtiin myös Kiran tyttären, Sissin, omat ihmiset Karjaalla. Heillä olikin surullisia uutisia. Retu-käppänä ei enää pärjäile sokeana ja yksi kissa oli myös sairas. Joten heillä olikin sitten eilen rankka päivä, kun kahdesta perheenjäsenestä joutuu luopumaan. Osanotot koko meidän perheeltä. Saattaa Sissillä ollakin nyt elämä erilaista, kun molemmat vanhat herrat ovat lähteneet sateenkaarisillalle. Vielä kissoja on kaverina:)

Ei kommentteja: