maanantai 31. elokuuta 2009

Vilkas viikonloppu

Lauantaina olin kuuntelemassa Tommy Virenin luoentoa, jonka aiheena oli
Koiran oppiminen; positiivisen vahvisteen tekniikka sekä siihen liittyvät työkalut. Luento oli aivan mielettömän hyvä ja mielenkiintoinen. Pääosassa työkaluna oli naksutin. Kyllähän se käy, kun osaa:) Näimme useita videoklippejä sekä koirien että kanojen oppimisesta ja opettamisesta. Nyt on sitten missio takaraivossa.. Uhriksi ja koekaniiniksi joutuu Kira (voi raukkaa). Jotenkin käsitin, että koira oppii helposti naksuttimen avulla vaikka ja mitä.. Mutta se ajoitus! Miten ihmeessä osaan naksauttaa oikeaan aikaan. Se varmastikin vaatii enemmän harjoitusta, kuin koira:)

Minut on pyydetty Tmi Amicus Know How:n koulutuksia vetämään. Ryhmät ovat pennut ja junnut, joten varmasti mielenkiintoista. Otolliset "uhrit":) Ryhmissä käytetään operanttia koulutustapaa, postitiivista vahvistamista, joten opettelen nyt tuota naksuttimen käyttöä.. Joskus olen Aadan kanssa sitä käyttänyt, mutta en varsinaisesti käyttänyt opetusvälineenä. Jos kanat oppivat alo-tokoliikkeet naksuttamalla, niin miksei koiratkin:) Mutta kuka opettaisi ohjaajaa.. Tommyn kurssittamat ihmiset kouluttavat kanoja ensin, jotta näkevät oikeasti, mitä tuli opetettua. Kanat ovat nopeampia, kuin koirat, joten virheellinen (myöhäinen) naksautus "opettaa" väärän liikkeen. Haastetta siis kerrakseen!

Pentuset kasvavat hurjaa vauhtia. Ulkoilemme paljon, joten pentuset ovat tosi ketteriä liikkeissään. Ruoka maistuu edelleenkin hyvin:)

Pennunodottajat ovat käyneet valitsemassa omiaan.. Voi sitä odottamisen tuskaa!

Druzkaya Chereshnia "Luna" muuttaa Riihimäelle. Perheessä on perroneiti odottamassa kaveria. Tai ehkä, mikäli koiralta kysyttäisi, niin mieluusti saattaisi olla ilman kaveria;)

Druzkaya Chrezvychainyi Posolin uusi koti on Hämeelinnassa.. Perhe ei ole vielä päässyt yksimielisyyteen nimestä.. Viestiä odotelleen, Johanna & co:)

Druzkaya Cerioznyi Paren "Aramis" menee Espooseen "Sissin" (Druzkaya Babotska) kaveriksi. Perheessä on myös herra käppänä.

Hankoon lähtee tyttö, mutta perhe on reissussa, joten eivät ole vielä päässeet valitsemaan omaansa.. Kahdesta neidistä pääsevät vielä valitsemaan:)

Pentujen kuvaaminen käy yhä haastavammaksi. Ei kuitenkaan aina viitsi laitta kuvia, joissa pennut nukkuu.. Mutta eivät muuten tahdo enää pysyä linssin tavoitettavissa. Kamera on aina mukana ja kuvia kyllä otetaan, mutta... Niissä näkyy päättömiä, hännättömiä tai jalattomia otuksia. Yritetään kuitenkin, josko illalla vaikka saisi kuvia laitetuksi.

Muutama kesäinen kuva näin kylmän ja tuulisen syyssään keskellä. Kuvassa Kiran tytär "Zlata"

3 kommenttia:

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Tärpältä terveisiä, hän voi hyvin ja nykyään syökin erittäin hyvällä ruokahalulla. =)

Just tultiin vajaan parin tunnin lenkiltä ja Tärppä niin tärppämäisesti pääsi pujahtamaan ojaan hakemaan viilennystä. Se tarkoittaa märkyyttä ja hiekkaa karvoissa ja lopulta täällä meillä lattialla. =)

Maritta kirjoitti...

Kiitos, Jaana:) Kiva kuulla, että Tärpää voi hyvin.. Odottelen edelleen tapaamista;)

Taitaa se sterilointi tehdä tehtävänsä, toivottavasti neiti ei pulskistu kovin paljon:)

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

No hei ei pulskistu, ei huolta. Pidän ruokamäärät sopivana.

Tullaan tullaan. =D