sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen mustien vepetulos ikinä :)

Jihaa! Vickan teki sen! Tänään Fiskarsissa Action Dogsin vesipelastuskokeet, joihin osallistuimme soveltuvuuskokeen merkeissä. Kyllä koko edellisillan ja yön askarrutti, kun lupasivat säätiedotuksessa myrskytuulta ja vesisadetta.

Sade ei koiraa haittaa, ohjaaja kylläkin hivenen ärsyttää, mutta kova sivutuuli voi koitua kohtaloksi maalilinjan ohittamisen merkeissä.

Koeaamu oli sateinen, mutta tuulta ei juurikaan ollut. Kamat kasaan, koira kyytiin ja pääkallopaikalle tarkastelemaan tilannetta. Osallistumisen voi vielä perua paikan päällä ennen ilmoittautumista. Todettiin Katja-apparin kanssa, että tuulta ei juurikaan ole. Joten ilmoittautumaan!

Olimme ainoa koirakko suorittamassa soveltuvuuskoetta, joten kisasimme numerolla yksi:) Tuomari sanoi, että johan on rohkeaa ja hän nostaa hattua, että uskaltaa lähteä toista kertaa sove-koetta suorittamaan. No, ilman sovea ei pääse kisamaan. Jos ei mene läpi, niin sitten ollaan treenattu huonosti. Tosin vepe-kokeessa kelillä on myös iso rooli.

Ensimmäinen liike, veneestä hyppy, uinti 50 m. Tässä kohtaa ei juurikaan jännittänyt. Katja lähti Vickanin kanssa ulapalle. Kutsuin kerran ja Vickan lähti heti hyppäämällä uimaan. Ui kaunniisti maaliporttien väliin ja 25 pistettä kasassa:)

Toinen liike, esineen vienti veneelle. Vaikea liike kaikille koirille. Tämä sitten jännittikin edellisenkin liikkeen edestä. Vickan ottaa esineen tai sitten ei. Jos ottaa, niin se vie sen kyllä veneelle saakka. Katja taas veneeseen ja 25 metrin päähän. Laitoin Vickanin sivulle istumaan. Kun tuomari kysyi, oletko valmis. Nyökkäsin ja tuomari sanoi käsky. Tökkäsin esineen Vickanin suuhun ja Katja kiekaisi kutsun veneestä. JESSS! Vickan lähti esine suussa reippaasti kohti venettä. Irrotti esineen Katjalle ilman käskyä.

Vickan jäi hetkeksi pyörimään veneen ymprille odottaen rasiaansa, jossa sen eväät treeneissä ovat. Liike loppuu siihen, kun avustaja nostaa esineen veneeseen, joten koiraa voi kutsua tai vaikka heittää esineen rantaa kohti. Pisteitä 25!

Tässä kohtaa pidettiin tauko. Jännitys oli aikalailla poissa, koska seuraava liike on veneen haku. Se on Vickanilla ollut jo viime kaudella tosi hyvin hallussa.

Tauon jälkeen sitten veneen haku ja Katja taas veneeseen kutsumaan. Vickan lähti reippaasti kutsusta eikä jäänyt mämmöttämään rannalle. Joka liikkeessa on aikaa vain 30 s ohittaa maalilinja. Sen jälkeen on neljä minuuttia aikaa suorittaa liike.

Vickan lähti tuomaan venettä hieman rannalta katsottuna maalilinjan oikealle puolelle. Siellä on kaislikkoa ja todella matalaa. Sydän meinasi lentää kurkusta ulos, kun näin, että Vickan kävelee jo jotain viisi metriä ennen maalilinjaa. Muuten ei siinä mitään hätää, mutta välillä se tiputtaa köyden suustaan heti, kun jalat yltää pohjaan. Vickan toi köyden kuitenkin melkein portille, noin metriä ennen se pudotti. -2 pistettä eli 23 yhteensä jäi vielä jäljelle.

Voi elämä sitä mekkalan määrää, kun tajusin, että SOVE on jo näiden kolmen liikkeen pisteillä suoritettu hyväksytysti! Pisteitä oli kasassa yhteensä 73 ja 65 pistettä riittää. Se on sama pistemäärä, kuin ALO3. Sekä minä, koira että Katja meinattiin revetä liitoksistamme. Vickan oli ihan täysillä mukana meidän riemuitsemisessa:)

Neljäs liike on hukkuvan haku. Tämä on mennyt vaihtelevasti treeneissä. Lähtee kyllä hakemaan, mutta välillä tuo lähteminen kestää ja tarvitsee siihen apuja kutsumalla. Nyt ei ollut enää mitään paineita tämän liikkeen kanssa, joten appari ei lähtenyt veneeseen varmistamaan lähtöä.

No, Vickan jäi taas kahlailemaan rantaan. Käskytin uudelleen ja Vickan kävi onneksi maalilinjan ulkopuolella uimassa ja kääntyi takaisin. Saimme siis neljä minuuttia aikaa:) Käskytin uudelleen, ei lähtenyt. Käskytin vielä uudelleen ja yht'äkkiä sillä syttyi joku lamppu päässä ja lähti ihan intoa piukassa uimaan kohti hukkuvaa.

Aika riitti, vaikka täpärälle menikin. Jäljelle jäi vielä 20 sekuntia ylikin:) Ylimääräiset käskyt -12 pistettä ja uusi lähetys -4 pistettä. Pisteillähän enää ei ollut merkitystä, tästä jäi vielä 9 pistettä jäljelle. Mutta iso työvoitto oli tuo, että sain koiran lähtemään ilman apuja.

Näillä 82 pisteellä olisi saanut alokasluokassa kakkostuloksen, joten täytyy olla todella tyytyväinen. Tuo vienti tökkii niin usein ja kaikissa luokissa, ettei tulos ole itsestäänselvyys. Tänäänkin oli avoimessa luokassa monta koiraa, jotka eivät esinettä vieneet. Samoin yksi alokasluokan koira jätti viemättä.

Me olemme nyt Vickanin kanssa tehneet historiaa:) Tämä on mustien ensimmäinen vepetulos kautta aikojen. Jos olen väärässä, niin korjaan asian:)

Vickanin palkinnot:) "Voittajan" on helppo hymyillä!
Isot kiitokset Katjalle, superapparille sekä Action Dogsin treenikavereille! Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Sitkeästi olemme treenailleet sateessa, tuulessa, helteessä ja erilaisilla treeniporukoilla.

Sekalaisia treenikuvia. Mm. hukkuvan hakua, veneen tuomista, uintia jne.








Näyttelyrintamalla myös tapahtui tänä viikonloppuna! Mosse (Gårdarikets Mosse) Tuomarinkylän näyttelyssä NUO-ERI, NUK1, SA, PU1. ROP, serti ja cacib.

Samassa näyttelyssä Gora (D. Genji) NUO-ERI, NUK1, SA, PU2, vara-serti ja vara-cacib. Isot onnittelut molemmille nuorille herroille palveluskuntineen!

Ei kommentteja: