maanantai 23. elokuuta 2010

Puuhastelua

Taas on viikonloppu vierähtänyt työn ja huvin merkeissä:) Työtä oli edelleen terassin värkkäämisessä ja huvia, kun Torsti kävi lauantaina hakemassa vielä kesäkampauksen ja siskonsa Emma tänään, maanantaina:) Sunnuntaina jäljestettiin..

Rudilta ja Muskalta tuli vielä kesäterveiset:) Rudi ja Muska
Laura mietti eräänä päivänä, josko Sepon kanssa jotain lähtisi puuhastelemaan:) Mellu olikin sopivasti Inkoossa, joten pyysin häntä opastamaan meitä verijäljen saloihin:) Keli oli onneksi kuiva ja muutenkin ihan jees, ei liian kylmä eikä kuuma. Tosin tuulinen. Seppo ja Piu saivat toimia koekaniinina:)

Kokeilimme ensin pienellä alalla, että jännittääkö tai pelottaako koiria tuo tuoreen veren haju. Pikkuisen näytti jännittävän, mutta ei niin pahasti, että olisi paniikki iskenyt. Siispä jälkeä tekemään!

Piu oli ensimmäisenä kokeilemassa. Eipä sujunut läheskään niin mallikkaasti, kuin makkarajälki. Kuitenkin välillä nenä meni maata kohti ja edettiin muutamia askelia. Luultavasti Piu ihmetteli, että mihin helkuttiin ne makkarat on unohtunut:) Jäljen päästä löytyi luu, joka sitten iloisesti juoksuttaen vietiin autoon.

Tehtiin sitten vielä yksi ihan lyhyt jälki, jotta pääsee loppupalkalle ihan muutaman metrin nuuskuttelun jälkeen. Ajattelin vielä kokeilla muutamia jälkiä, jotta oppiiko tuo sen veren jäljessä kulkemisen vai ei.

Seppo olikin sitten huomattavasti etevämpi! Aluksi lähti ihan hyvin, mutta sitten yht'äkkiä bongasi minut ja Mellun töllistelemässä jonkun matkan päässä. Seppo päästi kunnon vahtihaukun ja siinä menikin sitten pasmat varmaan sekaisin.

Mellu ohjasi sitten Lauran ja Sepon kiertäen takaisin jäljelle ja sitten menikin tosi hienosti. Sepolle tehtiin myös toinen ihan lyhyt jälki ja se meni tosi hyvin eikä Seppo häiriintynyt edes meidän pällistelystä:)

Aada pääsi myös vuoden tauon jälkeen bongaamaan muutaman ukon metsästä. Voi elämä, on se vaan niin hienoa! Koira ei ole unohtanut! Aada oli niin intoa piukassa, jotta oksat pois. Ukko löytyi tosi hienon työskentelyn jälkeen ja haukkukin irtosi hyvin. Kolme ukkoa piileksi puskissa ja kaikki nousivat..

Otin Aadan kanssa myös pienet seuraamiset ja jättöliikkeet. Taas tuli ihan mahtava fiilis, kun koira oli niin innoissaan ja teki tosi hienoa seuraamista. Oli niin tiivis kontakti, että oksat pois! Pieni ajatus kävi päässä, mutta onneksi se katosi saman tien:)

Piu jäljellä
Seppo ja Laura makuupaikalla
Jäljellä

Tässä sitten se kahden viikonlopun työrupeama. The Terassi:) Tämä kuva taitaa olla otettu ennen lauantaina. Lauantaina sitten ruuvasimme loput laudat paikoilleen ja melkein on valmista. Vihdoinkin, vaikka vähän myöhäistä tätä kesää ajatellen. Ajattelimmekin, pitäisiköhän nyt syksyllä pimeään aikaan pitää terassikauden avajaiset:) Mahtaisi olla mukavaa syksyisessä pimeydessä, tuulessa ja sateessa "nauttia" terassielämästä:)

Ensi viikonloppuna sitten näytelmään, sitä seuraavana ja vielä sitäkin seuraavana. Vihdoin myös luonnetestipaikat ovat Ottolle ja Roosalle varmistuneet. Mielenkiinnolla odottelen, onko Roosa sellainen, kun olen kuvitellut. Mukava myös nähdä, onko siskokset yhtään samanoloisia, koska Nitan on testannut samat tuomarit.

2 kommenttia:

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Mitä mitä? Toisin sanoen, millainen ajattelet Roosan olevan?

Maritta kirjoitti...

Nooh, sellainen hyväntahtoinen hölmö, mutta tietyissä asioissa hieman tiukkapipoinen:)

Itsevarmuutta sille on kyllä tullut ihan rutkasti viimeisen vuoden sisään.