keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Synttärionnitteluja

Kasvattajamamma laumoineen lähettää ISOT synttärionnittelut B-pentueelle, Ginille, Sissille, Zlatalle ja Sepolle. Kakarat täyttävät jo kaksi vuotta! Alla kuva, joka on otettu aikalailla tarkalleen kaksi vuotta sitten:) Kyllä aika vaan vierii nopeasti! Nyt on lumi maassa ja ihan mahtavaa, kun taas näkee iltamyöhäänkin vielä käydä kävelemässä koirien kanssa. Kuraa ei tule enää sisälle, mutta vettä senkin edestä. Koirat ovat nauttineet täysin siemauksin lumesta:)

Otin joitakin kuvia viime viikolla, kun aurinko hetken näyttäytyi. Silloin ei vielä lunta ollut maassa.

Vickan söpöstelee
Roosa
PaPeKo (Lohjan palvelus- ja pelastuskoirat) palkitsivat pikkujoulujuhlissaan Lakun ja Katin vuoden lupaavimpana koirakkona. Onnittelut! Hienoa työtä! Luultavasti tästä parivaljakosta kuullaan vielä:) Tavoitteet on varmasti asetettu.

Olimme Piun kanssa Etsijäkoiraliiton hajuerittelykurssilla. Viikonloppu oli äärimmäisen mielenkiintoinen! Lauantaina oli reilun kolmen tunnin teoria ja sunnuntaina sitten etsimme toista koiraa metsästä.

Tuo koiran nenä on ihan mieletön "koneisto". Metsässä meni jälkiä, sekä koirien että ihmisten ristiin rastiin. Mutta Piu seurasi todella intensiivisesti jälkeä ja ohjasi minut ja kouluttajan maalikoiran luokse. Alussa Piulle annettiin koiran haju maalikoiran kaulapannasta. Siitä sitten näyttämään jälkeä ja niin tuo vaan osasi seurata juuri oikean jäljen.

Tuo meni niin hienosti, että innolla odotan alkeiskurssin alkua. Eniten viehättää se, että koira saa toimia itsenäisesti ja valita itse parhaan mahdollisen tavan löytää se maalikoira. Ei siis ole väliä, jäljestääkö koira tiiviisti nenä maassa vai kenties ilmavainulla. Tavoitteena on ainoastaan löytää se maalikoira, tavalla tai toisella:) Ihan mahtava fiilis jäi tuon viikonlopun jälkeen!

Näyttelyrintamalla ei ole tapahtumassa mitään. Messukeskuksen voittajanäyttelyihin en ole yhtään koiraa ilmoittanut. Luultavasti turistina matkaan paikalle tapaamaan ystäviä:) Ehkä vuoden vaihteen jälkeen jotain ryhmänäyttelyitä tai pentunäyttelyitä tutkiskelen.

Lumimyrskyä tänne on ennustettu, joten sitä odotellen!
Ei kommentteja: