tiistai 2. helmikuuta 2010

Pennut kolme viikkoa

Viikko on taas vierähtänyt. Pentujen asumuksen koko on tuplattu ja laitettu heille veski. Hyvin nuo osasivat sitä heti käyttää. Kiralla on nyt kauhea homma, kun täytyy sanomalehdiltä pissat siivota pois. Yök! Onpa joku pentu onnistunut vääntämään myös kakkoshädän. Mamma the Siivouspartio kyllä haistaa sen ja silmänräpäyksessä tulee paikalle siivoamaan. Hyvä niin!

Kynsiä on leikelty, matolääkettä nautiskeltu ja kiinteää ruokaa maisteltu. Ensimmäinen kermaviili-jauheliha-emänmaidonkorvike -mössö kyllä taisi mennä tassuihin, korviin, selkään, vatsan ulkopuolelle jne. Toinen ruokailu jo onnistui hiukan paremmin.

Tänä aamuna ei sitten enää aikailtu, vaan mössö pisteltiin sellaista vauhtia menemään, jotta pulskempia ahmatteja piti siirrellä kauemmaksi etteivät halkea. Tästä se lähtee, ruokashow! Yritän saada otettua kuvia pikkuporsaista:)

Kira viettää aikaa suurimmaksi osaksi pentulaatikon ulkopuolella, mutta käy kuitenkin tunnollisesti syöttämässä ja siivoamassa. Pientä painia jo kovasti yritetään ja ääntä kyllä lähtee näistä kakaroista.

Ja pakollinen kuvapläjäys. Nyt niitä onkin sitten aika monta. Hankalaa on kuvaaminen, kun kaverit eivät tahdo pysyä paikoillaan sitä hetkeä, että kamera ehtii kuvan räpsäistä.













Näihin kuviin ja tunnelmiin:)
Sitten muidenkin kasvattien kuulumisia.. Niistä on unohtunut kokonaan kertoa:(

Kiran tytär Sissi ja Sohwin poika Aramis ovat oleet hoidossa viikon verran. Siinä vasta hauska parivaljakko! Roosa on päässyt välillä lenkille mukaan, kun ei näistä oman lauman koirista ole leikkikaveriksi. Harmitti tänään, kun ei ollut kamera mukana. Täytyy yrittää saada muutama kuva, tosin muistuttavat enemmän lumipalloa, kuin koiraa.

Sohwin pennuilla menee hyvin omissa kodeissaan. On ihana kuulla pentujen omistajien kuulumisia ja heidän iloa ja tyytyväisyyttä pentuunsa. Huippua!

Kiran tytär Gini on kunnostautunut "metsästäjänä". Olivat olleet lenkillä (tosin tämä taisi tapahtua jo ennen joulua), kun Gini oli pompannut lapojaan myöten pää edellä hankeen. Noussut ylös ja suussa oli ollut hiiri! Hiiriparka oli luullut kai olevansa turvassa lumihangen alla, mutta tarkkanokkainen Gini oli sen bongannut. No, koira ei kuitenkaan saanut lupaa syödä saalistaan, vaan joutui antamaan sen pois.

Kiran poika, Seppo, kävi kanssa visiteeraamassa ja juoksuttamassa Sissiä ja Aramista. Sissi ja Seppo ovat kyllä niin saman näköisiä:) Sepolla on kuitenkin hurjan selkeä sukupuolileima. Molemmilla on aivan piikkisuora, kiiltävän musta karva. Ja sitä on paljon! Aikamoinen haaste trimmattavaksi.

Zlata odottelee lumien sulamista, jotta pääsisi jäljelle. He ovat päässeet hyvään alkuun. Saapa nähdä, tuleeko Zlatalle paljon painikavereita, jos Freija-skye on kantavana.

Tässäpä sitä taas turinoita.. Me ehkä hukutaan lumeen täällä, kun ei kukaan tee lumitöitä. Oli jo piha ja polut hyvin tallautuneet, mutta eipähän ole enää. Mistä tuota lunta oikein riittää?

Ei kommentteja: