keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Neljäs viikko käynnissä

Nyt on laatikossa jo kovasti touhua:) Siellä kävellään, "juostaan", muristaan, haukutaan, leikitään ja yritetään tappaa pieniä pehmoleluja.

Jos kaikki kaverit nukkuu ja joku onneton on hereillä, niin kovalla äänellä täytyy kuulluttaa, jotta TYLSÄÄ!! Kiljuminen on kovaäänistä ja vaativaa. Piu osaa erottaa nämä laatikosta kuuluvat kutsuhuudot. Äitiä ei tarvita, kun ääni kohoaa korviaviiltävään korkeuteen.

Piu hoitaa edelleen pentuja hyvin. Pääasiassa kuitenkin asustelee laatikon ulkopuolella. Syöttämiset ja vessahommat kyllä hoituu:)

Pennut ovat saaneet kerran - pari päivässä kiinteää ruokaa. Hyvin se tuntuu uppoavan. Eilen jokainen sai oman pikkuannoksen, kun oli matolääkkeiden aika. Punnitus osoitti painoa neljän kilon molemmin puolin. Tosin pennut kävi puntarilla viimeksi kaksi viikkoa sitten. En ole niitä punninnut, kun silminnähden kasvavat ja pullistuvat:)

Eilen oli myös taas kynsienleikkuu. Hyvin onnistui ainakin toistaiseksi. Muistan kyllä eräänkin pennun, joka kynsiä leikatessa huusi, kuin olisi vähintäänkin päätä revitty irti. Se kiinnipitäminen oli sillä kertaa niin järkyttävää:)

Ensimmäinen ulkoilukerta on myös takana. Eilen illalla pennut pääsivät pihalle. Oli kiva seurata, kun jengi tepasteli nenät maassa ja hännät pystyssä peräkanaa:) Jaksoivat yllättävän kauan puuhastella ulkona. Päitä rupesi putoilemaan unten maille, joten kannoimme pennut sitten sisälle. No, ei sitten enää väsyttänyt vaan alkoi ympäriinsä tepastelu ja kiljuminen, notta mitä hemmettiä! No, uni tuli vihdoin ja pitkälle sitä sitten riittikin.

Kuvapläjäys ulkoilusta:) Kuvaaminen oli taas kerran haastavaa, koska eihän nuo pysyneet paikoillaan.
"Alli"

"Lola"

Poika Punainen

Poika Sininen

Poika Valkoinen

Pojat

Sisko ja sen veli:)
Nyt sitten ulkoilemme joka päivä useamman kerran. Kunhan ei sada vettä:) Osalla pennuista on jo oikea nimi valittuna. Tytöillä on jo kutsumanimet, Alli ja Lola:)

Aika menee niin nopeasti, enää muutama viikko ja kakarat ovat poissa kotoa:(

Ei kommentteja: