sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Heinäkuun helteissä

Vaikka onkin vielä heinäkuu, syksy väistämättä tekee tuloaan. Enää ei mennä puolen yön aikaan metsälenkille:( Olisi viileämpää lenkkeillä silloin, mutta nyt on jo pimeää.

Olimme Vickanin kanssa Action Dogsin järjestämällä vepe-leirillä. Perjantaina oli teorialuento ja lauantaipäivä vietettiin rannalla. Kouluttajina olivat Pete Lewin Briteistä ja Bettina Salmelin Belgiasta. Kuvia ja tunnelima löytyy Action Dogsin facebook -sivuilta.

Leiri oli viikko sitten, varmaan kesän ainoa todella tuulinen, pilvinen ja kylmä viikonloppu. Ohjaajat uivat koirien kanssa paljon. Siellä sitten värjöteltiin rannalla märissä vaatteissa toisten tehdessä liikkeitä. Mutta mitäpä sitä ei koiran eteen tekisi:))

Päivä oli todella antoisa! Pete ja Bettina saivat koirista irti ihan huikeita suorituksia. Minäin poloinen rannalla siunailin, ettei Vickan ikinä toisi esineitä rantaan, joita oli tarjolla. Mutta toisin kävi! Vedessä kellunut mela (alumminivarsi) tuli Vickanin suussa rantaan saakka!

Erilaisia "hukkuvien" pelastamisia tehtiin paljon. Kaatuneen kumiveneen alta, "hengetön" ihminen ja elossa oleva, "niskarankavauroinen" henkilö jne. Kyllä koirat vaan pystyy ihan uskomattomiin suorituksiin!

Vickanin pentusille kaikille kuuluu hyvää:) Muutama vässykkä suuntaa pentunäyttelyyn. Kaikki pennut ovat täyttäneet paikkansa perheissä. Myös Ruotsiin kuuluu hyvää. Flinga on ollut reisussa melkein heti päästyään omaan kotiin.
Piulle on suunnitteilla pentue ensi vuodelle. Toivon, että nyt syksyllä tulisi juoksu ja seuraava sitten keväällä. Mutta luullakseni suunnitelmat eivät koskaan toteudu:) Piu juoksee milloin haluaa eikä meikäläisen toiveiden mukaan. Urosvalinta alkaa olla selvillä. Vielä muutama yksityiskohta on avoinna. Kunhan ne selviävät, isäehdokkaan tiedot tulevat nettisivuille.

Toivottavasti saadaan Piun kanssa tehtyä viimeiset jäljet vielä. Josko Etsijäkoiraliitto hyväksyisi meidät sitten etsintöihin valmistaviin koulutuksiin. Etsijäkoirista on huutava pula. Harmittaa aina, kun oma koira ei ole vielä valmis tosi toimiin. Mutta toivottavasti joskus pääsemme oikeisiin töihin. Tämä on se homma, minkä Piu osaa hienosti. Itse täytyy vaan oppia luottamaan koiraan!

C-pentueen synttärit vilahtivat ohi. Onnittelut 4-vuotiaille! Parempi myöhään kun ei milloinkaan:)

Ei kommentteja: