perjantai 27. joulukuuta 2013

Yhdeksikkö - päivitystä ja kuvia

Eläinlääkärimme Karin oli oikeassa! Hän näki röntgenissä yhdeksän pentua. Ja se määrä niitä sitten tuli:) Seitsemän urosta ja kaksi narttua. Mamma-Piu ja pennut voivat hyvin. Käytiin eläinlääkärillä vielä tarkastamassa, ettei ole yhtään asukkia jäänyt asumukseensa:)

Pentujen koko yllätti, olihan niitä kuitenkin melkoinen määrä. Painot olivat 550 - 640 g. Piu näköjään antaa itsestänsä kaiken pennuilleen. Tyyppi on nyt laiha kuin kuivanmaan orava. Mutta onneksi ruoka maistuu jo. Nyt täytyy vaan tankata mammaa:)

Synnytys kesti kaikkiaan viisi tuntia, joten ripeästi meni. Alkuun kyllä ajateltiin, että tässä hommassa menee koko päivä. Ensimmäisen ja toisen sekä toisen ja kolmannen pennun syntymäväli oli 45 minuuttia. Mutta sitten tulikin vähän tiuhempaan tahtiin. Pitempiä taukoja ei sitten ollutkaan.

Pennut nukkuvat hissukseen mammakoiran kyljessä. Ehkä niillä on pikkuruiset massut kuitenkin täynnä, kun uni tuntuu maistuvan.


''´Kiitos, Anne, henkisestä tuesta ja yöseurasta:) Menihän ne valvotut yöt telkkaria katsellen, kutoen, kahvitellen ja jutellen, ehkä torkkuenkin välillä.

Jokunen poikapötkylä olisi kotia vailla:)

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

voi ku ihkuja

Sari kirjoitti...

Onnitteluja!

Maritta kirjoitti...

Jep, on ne vaan ihania:) Kiitos!