perjantai 10. tammikuuta 2014

Kaksiviikkoiset vässykät

Pentuset ovat tänään kaksi viikkoa. Aika on mennyt hurjan nopeasti! Kakarat kasvavat kovaa vauhtia:) Tänään ne saivat ensimmäisen annoksen matolääkettä. Ei maistunut hyvältä ilmeistä päätellen. Pentujen painot ovat n. 1 200 - 1 400 g. Painoa tulee vaihtelevasti, joku päivä enemmän, joku päivä vähemmän. Kuitenkin painot ovat onneksi nousseet. Viikon kuluttua viimeistään aletaan hutunkeittoon:)

Luultavasti maito kuitenkin riittää, kun pennut edelleen vain syövät ja nukkuvat. Kaikki nousevat jo jonkun verran jaloilleen. Silmät alkavat myös raottua. Uskon, että kuulevat myös jo, kun välillä tuntuu, että päitä nousee ylös, kun niille juttelee. Joku niistä osaa haukahdella:)

Voi sitä härdelliä, kun Piu menee laatikkoon. Ensin hän tarkisrtaa, että onko tullut kakkaa. Täytyy ensin siivota ja sitten katsella, josko evästä myös tarjoaisi:)

Otin kaikista pennuista yksittäispotretit. Mutta, mutta, kuten aina, läheskään kaikki kuvat eivät onnistuneet. Mutta muutama kuitenkin:)
Keltaisella pojalla on kravaatti:)

Kaikki piirissä


Poika keltainen

Poika musta

Poika mustaharmaa

Poika oranssi

Tyttö punakeltainen

Tyttö pinkki

Viikon kuluttua joudutaan varmasti suurentamaan pentujen yksiötä. Piu ei enää tahdo ehtiä makuulleen, kun pennut ovat sen jo piirittäneet. Kiertävät kehää, Piu edellä ja pennut perässä ja jaloissa.

Nyt jännitetään, josko se talvi tänne eteläänkin tulee!

3 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Eilen satuin juuri hollille, kun Piu meni laatikkoon. Täysin uniset pentuset olivat sekunnissa kaikki heräillä ja "sinkoilivat" sinne tänne, kauhea sutina kävi :)
Kävelytreenejä on myös ollut hauska seurailla.

Meille tänne "pohjoiseen" on lumi vihdoin tullut ja jopa pakkastakin. On se kumma, että tammikuussa vasta tarvitsee laittaa pupulaan lämmöt päälle.

Raila kirjoitti...

Ihania ja eläväisiä pikku mustiksen alkuja kaikki. <3

Maritta kirjoitti...

Tiia - Ei tullut talvea, ei. Ainakaan vielä.

Raila - Jep, sutinaa on ja lisääntyvässä määrin:)