tiistai 14. tammikuuta 2014

Unohtunut syntymäpäivä

Kaiken hässäkän keskellä unohtui onnitella Druzkaya D-pesuetta.

Oikein hyvää 4-vuotissyntymäpäivää ja pitkää ikää Torsti, Emma, Liila, Iitu ja meidän oma mamma-Piu!


Pientä ja isompaakin hässäkkää aiheutti Piun järjetön oksentaminen lauantai-iltana. Se oksensi ihan kaiken ulos, mitä suuhunsa otti:(Edes vesi ei pysynyt puolta tuntia kauempaa sisällä. Sunnuntaina aamupäivällä menimme päivystävälle lääkärille, koska oksentelu jatkui. Piu nestetytettiin reippaasti, sai pahoinvoinnin estolääkityksen ja antibioottipiikin. Diagnoosina ärhäkkä suolistotulehdus:(

Onneksi pentuset ovat jo sen verran reilun kokoisia, ettei tarvinnut ryhtyä sen kummempiin toimenpiteisiin. Painot laskivat hiemn, mutta jo maanantaina aamupäivällä olivat saaneet taas painoa lisää:) Olin kyllä pennuista enemmän huolissani kun Piusta, mutta eläinlääkärikin rauhoitteli, ettei pennuilla ole hätää, jos ovat hiljaisia ja tyytyväisiä. Ja sitähän ne oli!

Piu alkoi jo sunnuntaina iltasella syömään. Eilen, maanantaina, olisi syönyt jo vaikka kuinka paljon. Mutta ruoka on vielä kevyenpuoleista, pieniä annoksia monesti päivässä. Nyt se voi hyvin ja maitoa tuntuu riittävän:)

Pennut kävelevät, murisevat, haukkuvat ja yrittävät jo leikkiä hiukan keskenään. Silmät ovat kaikilla jo auenneet. Muutama kuva tältä päivältä:)


Ei kommentteja: