lauantai 6. syyskuuta 2014

Räpiköintiä ja menestystä

Piun ja Ilkon penikat ovat tulossa junnuikään. Musja (D. Grozá) ja Gora (D. Genij) pyörähtivät menestyksekkäästi Tervakosken KV-näyttelyssä. Gora ROP-pentu ja Musja VSP-pentu. Onnea vässykät & huoltojoukot!

Käväisimme Vickanin kanssa räpiköimässä vesipelastuksen sove-kokeessa. Metsäänhän se tietty meni. Ei se yllätyksenä tietenkään tullut, koska Vickan ei tee esineen vientiä. Eli riskillä lähdettiin kokeilemaan:)

Ensimmäisestä liikkeestä täydet pisteet (veneestä hyppy). Toisena vientiliike pyöreä nolla. Veneenhaku meni todella mallikkaasti. Se jätti köyden metrin päähän maalitolpista, kun pääsi jo kahlaamaan. Miinus kaksi pistettä.

Hukkuvan hakeminen on ollut veneestä hypyn lisäksi satavarma liike. Mutta eipä sitten tällä kertaa sitä ottanut. Harmitti ihan vietävästi. 30 sekuntia koiralla on aikaa ohittaa maalitolpat. Se tuntii ihan älyttömän lyhyetlä ajalta, kun on koiraa lähettämässä. Niinpä tein ehkä tyhmimmän päätöksen ikinä ja Anne meni veneeseen varmistamaan Vickanille reipas lähteminen. Se kun tuppaa vähän juomaan ja lilluttelemaan ennen kuin lähtee uimaan:)

Virhe! Kerran oli näin treenattu ja silloin treeni meni ketuilleen kovan tuulen vuoksi. Tarkoitus on, että vene on hukkuvan takana, jolloin sieltä koiraa voi kutsua. Treeneissä vene ja hukkuva olivat lähes kymmenen metriä erillään, joten koira ei tiennyt, mihin pitäisi mennä.

Näin kävi sitten myös kokeessa. Tosin nyt vene oli siellä, missä pitikin. Mutta hukkuva räpiköi ehkä vähän liian kauan tai jotain, koska Vickan ei arvannut mennä. Ui kyllä reippaasti kohti, mutta meni vähän matkaa ohi, kääntyi takasisin. Jätti siis tyypin hukkumaan:)

On ensi kesälle sitten haastetta! Jos vaikka talven aikana saisi jotain ajatusta Vickanille esineen vientiin. Se hakee kyllä vedestä mielellään esineitä ja tuo ne käteen. Mutta ei ota kädestä, kun sitä sille tarjoan. Meillä on enää yksi mahdollisuus yrittää tuota sove-koetta. Jos sekin menee reisille, niin eipä tarvitse kisauraa miettiä:)

E-pentueen (D. Derzhava x Gårdarikets Bond) uros Edi ja narttu Lola ovat käyneet lonkka- ja kyynärkuvissa. Edi B/B, 2/2 ja Lola B/B ja 0/0. Koko pentue on nyt kuvattu. Iso kiitos kasvattien omistajille!

Druzkaya-jengi kokoontuu ensi viikonloppuna leireilemään. Varmaankin vauhtia, vaarallisia tilanteita ja hauskoja juttuja on tieodssa:) Ihmisä on toistakymmentä ja koiria sitten melkein tuplasti. Saapa nähdä, mitä hauskaa tekemistä keksitään koirien pään menoksi!

Kuumeisesti odotellaan Vickanille juoksua. Pikku-Leimu jo sai ensimmäisen juoksun kahdeksan kuisena. Olin aika ihmeissäni, kun yleensä nämä ovat juosseet ensimmäisen kerran noin vuosikkaina.

Vickanin ja Uunon pentuja on kivasti kyselty. Toivottavasti pentuja syntyy!

Ryhmä rämä suuntaa seuraavan kerran Hämeenlinnan ryhmikseen:) Vässykät pääsevät nyt juuri ja juuri junnuluokkaan. Onhan se käytävä kokeilemassa, miten kaverit osaa käyttäytyä, kun on "oikea" näyttely.3 kommenttia:

RJ kirjoitti...

Ketä kaikkia tuonne Hämeenlinnan näyttelyyn on tulossa?
Me ollaan Jymyn kanssa menossa sinne myös. :)

Maritta kirjoitti...

Kiva, ehkäpä saan kasvattajaryhmän kasaan:) Kakaroita tulossa! Jymylle on sitten turkki jo kasvanut takaisin:)

RJ kirjoitti...

Juu, onhan sille karvaa ihan mukavasti jo tullut ja kerkee tässä hiukan vielä kasvaakkin ennen näytelmiä. :)
On hienoa päästä näkee muita. :D
Ehkä voitkin saada kasvattajaryhmän kasaan, minä kun en noista niin tiedä mitä tuo sitten ns. vaatii että onistuu. :)