maanantai 8. kesäkuuta 2015

Alkukesän tohinoita

Viimeiset kolme viikkoa onkin mennyt viikonloppujen osalta aikatavalla koiramaisissa merkeissä. Piu ja Vickan kävivät MH-kuvauksessa. Se oli mielenkiintoinen reissu! En ollut aiemmin livenä MH-kuvausta edes nähnyt, joten kaikki oli uutta itsellekin.

Jännittävintä oli huomata, kuinka samanlaiset arvon mammat saivat, vaikka ovatkin habitukseltaan ihan erilaisia koiria. Piu on vähän tuollainen perässävedettävä laama, kun se on minun kanssa kahdestaan jossain "kylillä". Vickan taas on vilkkaampi ja seurailee ympäristöä tarkkaavaisena.

Suurimmat erot tulivat leikeissä. Piu ei lähtenyt leikkimään ollenkaan, vaan poistui takavasemmalle:) Tämä on mahdollista, koska koira on vapaana leikkimistehtävän aikana. Vickan hieman innostui repimään lelua testinohjaajan kanssa. Ei kuitenkaan mitenkään intoa puhkuen.

Viehettä eivät kumpikaan nähnyt. En nähnyt aluksi itsekään, joten ihmekös tuo, ettei tukkajumalat sitä silmillään osanneet havaita:)

Muutamia kuvia testistä tuli otettua:)

Lähteehän se vieraan mukaan ja ottaa kontaktia :) Vickan
Leikkiä
Hiukan Vickan yrittää:)
Piu katselee haamuja (toinen oli oikealla ja toinen vasemmalla)
Hupsis, tuollainen hyppäsi naaman eteen!
Vickan meni yksin äimistelemään haamua:)
Molemmat olivat edelleenkin laukausvarmoja. MH-kuvauksessa saa valita, ammutaanko vai ei. Kaikkiaan tulee neljä laukausta. Vickan ja Piu olivat myös luonnetestissä testattu laukausvarmoiksi, joten olen iloinen, ettei tähän ole iän myötä tullut muutosta.

MH-kuvauksessa koira päästetään hihnan kanssa vapaaksi, kun nuo pelottimet tulevat. Esimerkiksi tuolla haalarilla hihna pudotetaan kädestä, kun haalari hyppää eteen. Koira saa reagoida hyvinkin voimakkaasti, se ei ole lainkaan kiellettyä. Mutta sen on myös tultava tietyn ajan sisällä katsomaan, vaikka sitten omistajan avustuksella, jotta mikä siihen tulla tupsahti. Sen jälkeen kahdesti kävellään edes takaisin ohi ja katsotaan, mitä koira silloin tekee, kun mitään ei tapahdu.

Yllätyksiä minulle ei koirien käyttäytymisen osalta tullut. Se on hyvä asia! Testi oli kiva ja antoisa. Koiran kannalta varmasti mieluisampi kokemus kuin luonnetesti. Tässä oli koiralla jonkun verran aikaa palautua siirtymissä ja niissä ehti hyvin kehua ja palautella koiraa.

Tämä viikko on ollut kyllä ihan mahtavuutta! Piun poikaset ovat kunnostautuneet sekä kentällä että kauneuskilpailussa:)

Kati ja Uuno (D. Ekstaz) kävivät suorittamassa BH-kokeen. Jokaisen osa-alueen he suorittivat erinomaisesti. Koko kokeen aikana ei Uunon kontakti tippunut hetkeksikään ja koira oli oma iloinen itsensä. Ihan huikean hienoa katseltavaa! Onnea Kati & Uuno!
Arviointia kuunnellen

Se on siinä!!
Juoma-astia koiran koon mukaan:)
Onnea myös D-tiimin "ulkojäsen", Sinna ja amstaffityttö Xena BH:n suorittamisesta! Hienosti meni tälläkin koirakolla.

"Kelmi" (D. Galstuk) pyörähti Salossa kaikkien rotujen näyttelyssä. Kelmi nappasi hienon tuloksen, JUN-eri, JUK1, SA, PU1, VSP ja serti:) Hienoa Kelmi & taustajoukot! Iso kiitos Sinnalle, joka Kelmiä kehässä pyöritti:)

"Kelmi" D. Galstuk 1 v 5 kk
Vickanin tytär, Ruska 6 kk, oli jälleen mätsärissä. Edellisen kerran mätsärissä BIS-1 ja nyt BIS-2. Onnea Ruska & taustajoukot!

E-pesueella oli 6.6. syntymäpäivät. Paljon onnea ja pitkää ikää, Uuno, Edi, Rölli, Lola & Alli! Kuva tasan kolme vuotta sitten. Hienoja ja tosi kivoja koiria näistä "mursuista" on kasvanut:)


Myös Kira-mummo on viettänyt merkkipäivää! Toukokuun lopulla ikää tuli mittariin jo 11 vuotta. Paljon onnea meidän teräsmummolle!

Kira muutama vuosi sitten rannalla
Roosan kohdalla ei päästykään veteraanikehään, vaikka ikä tulikin täyteen toukokuussa. Viime vuoden kesäkuussa Roosalta leikattiin kyynärpäästä nestebursan ohelle kasvanut kudoskasvain. Huomasin, että samaan kyynärpäähän on jälleen kasvanut vähän erituntuinen kasvain.

Roosa meni kasvaimen poistoon 21.5. Tältä reissulta Roosa ei sitten palannutkaan kotiin. Eläinlääkäri alkoi ajaa karvoja kasvaimen ympäriltä. Kasvain oli alkanut erittää hurjasti ja näyttänyt erilaiselta kuin viimeksi. Niinpä eläinlääkäri päätti ottaa keuhkokuvat.

Kasvain oli lähettänyt etäpesäkkeitä molempiin keuhkoihin. Keskustelimme asiasta ja tulimme siihen tulokseen, ettei Roosaa enää herätetä vaan hän saa lähteä "saappaat jalassa". Kasvain ei ollut sitä häirinnyt yhtään eikä nuo keuhkokasvaimetkaan vielä vaivanneet. Toisin, kuin muiden koirien kohdalla, nyt päätös oli helppo, koska mitään hoitokeinoja ei ollut.

Druzkaya Alyi "Roosa" 3.5.2007 - 21.5.2015


D-tiimi lähtee isommalla porukalla liikkeelle kesäkuun lopulla! Meidän huudeilla on näyttely, joten sinne suuntaamme nenät ja kirsut:) 

Vickanin kanssa vepeilemme ahkerasti! Toivottavasti treenaus tuottaa tulosta ja pääsisimme tänä kesänä soveltuvuuskokeesta läpi. Se on sitten äkkikuolema tai kisat! Ollaan kerran sovea yritetty ja se meni reisille. Yrityksiä on vain kaksi ja sen jälkeen ei ole vepekisoihin enää asiaa. Saapa nähdä, kuinka eukkojen käy!


Ei kommentteja: