keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kolmas viikko täynnä

Niin se aika vaan rientää! Pennut ovat nyt kolmen viikon ikäisiä. Ne oppivat joka päivä uusia "temppuja". Pian on otettava pentulaatikon matalalta reunalta turvalaita pois. Pennut osaavat jo kiivetä sen verran, että hyvällä onnella saattavat keikahtaa laatikon ulkopuolelle.

Ne jo tunnistavat minun äänen, kun tulen laatikon reunalle niille höpöttelemään:) Tosin silloin ne myös heräävät huutamaan äitiä paikalle. Kauan ei vielä hereillä pysytä, mutta sen mitä ovat hereillä, mekkala on välillä melkoinen. Ne haukkuvat, murisevat, vinkuvat ja "joikaavat".

Kiinteää ruokaa aloitellaan pikkuhiljaa. Pennut saavat ensimmäiset matolääkkeet. Piu jaksaa hoitaa pentuja hyvin. Pääsääntöisesti käy syöttämässä ja siivoamassa jätökset. Muuten makoilee laatikon ulkopuolella. Mutta kakarat kyllä ilmoittavat kuuluvalla äänellä, milloin äipän olisi parempi siirtyä laatikon sisäpuolelle.

Pieni kuvapläjäys vielä parilta viime päivältä.Toivottavasti ensi viikolla on kelit suotuisat ja päästään pentujen kanssa haistelemaan ulkoilmaa. Viileys ei varmaan haittaa, mutta vesisade ei houkuta viemään pentuja ulos ensimmäistä kertaa.

Ei kommentteja: