torstai 1. helmikuuta 2018

K-pesue on putkahtanut maailmaan

Minin synnytys käynnistyi vihdoin 29.1. aamuyön tunteina. Pentuja syntyi alkuun ihan mukavaan tahtiin. Näytti iltapäivällä siltä, että mamma mieluummin nukkuu, kuin puskee lapsosiaan ulos. Kävimme kävelyllä ja synnytys käynnistyikin uudelleen. Meni kuitenkin liian kauan ja pentu syntyi kuolleena.

Odottelimme sitten uusia ponnistuksia välillä konsulteiden luottolääkäriämme. Tulimme siihen tulokseen, että lähdemme varmuudeksi ajelemaan vastaanotolle, joka oli lähes tunnin ajomatkan päässä.

Mini sai oksitosiinia ja synnytys käynnistyikin uudelleen. Harmiksemme tämänkin pennun ulostautuminen kesti liian pitkään ja pentu syntyi kuolleena. Keskustelimme seuraavasta siirrosta ja ultralla tarkistettiin pentujen sykettä. Sykkeet näyttivät hyviltä yhtä pentua lukuunottamatta.

Päädyimme sitten sektioon, josko saataisiin vielä elossa loput neljä pentua ulos. Leikkaus meni nopeasti ja pentuja sitten tuotiin hurjaa vauhtia hierottavaksi. Yhtä pentua emme saaneet elvyteltyä. Pennuthan ovat vahvasti narkoosissa, kun ne tuodaan. Saavat herätettä ja sitten ne pitää saada vetämään henkeä ja tokenemaan elävien kirjoihin.

Yksi pennuista oli aivan järkyttävän pieni. Painoa oli vain 230 grammaa. Muut pennut painoivat 480-580 grammaa. Pikkuinen sinnitteli keskiviikkoon saakka, Sitten se ei enää jaksanut taistella.

Nyt vauvalassa tuhisee ja touhuaa kuusi poikaa ja kaksi tyttöä. Painot ovat lähteneet nousuun ja pennut vaikuttavat tyytyväiseltä. Mini voi sektiosta huolimatta hyvin. Hieman on ruokahalu vielä hukassa, mutta kuitenkin jonkun verran evästä menee. Pennut ovat reilun kokoisia niitä on kuitenkin monta, joten Mini saisi syödä vaikka kuinka paljon.

Muutama kuva vässyköistä :)
Ei kommentteja: