sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Virikkeistämässä

Olin pitkästä aikaa Aadan kanssa "hakumetsässä". Osallistuimme Amicus Hau Know:n järjestämään tapahtumaan Virikkeistäminen - hakukurssi. Kurssi on kahtena lauantaina ja ensimmäinen setti on siis takana.

Jännä oli huomata, ettei koira ole unohtanut yhtään, kuinka sitä duunia metsässä tehdään:) Aadan edellisistä hakutreeneistä on mennyt varmaankin puolitoista vuotta. Hyvin se lähti maalimiehelle, vaikka olosuhteet olivat näin pitkän tauon jälkeen vaativat, tuuli tuli keskilinjan suuntaisesti. Ukko löytyi kuitenkin hyvällä työskentelyllä ja haukku irtosi hienosti. Neljä ukkoa nostettiin ihan mallikkaasti. Ensi viikolla sitten uusiksi!

Paparazzi oli paikalla, yhden mäykyn ohjaaja. Toivottavasti saan kuvia ja tänne todistusaineistoa, jotta Aada joutui töihin:) Koska tämä kurssi oli tällainen kivaa tekemistä koiralle -juttu, koirakoita ei ollut montaa.. Pari mäykkyä, Amerikan akita lapsukainen, collie ja doggiherra Sebu. Sebu on Kiran ihan ykköskaveri juoksuleikkiin:) Voin kertoa, että olipas aika haastavaa juosta jänönä doggia karkuun! Risukkoisessa metsässä kompuroidessa olisi vähintään tarvinnut neljä jalkaa, jotta olisi etumatkasta huolimatta pystynyt pinkomaan karkuun edes muutaman metrin.. Ja aah, niin ihanat, kuolaiset lörppähuulet, jotka imivät pieniä namin palasia kämmeneltä:) Tosin Merja ystävällisenä ihmisenä tarjosi kaikille maalimiehille papria mukaan, jotta voi käsiä pyyhkiä..

Kiitokset Merjalle ja treenikavereille (kaikkien nimiä en muista), jotka rohkeasti uskaltautuivat maalimieheksi, vaikka Aada heidät "hakkui pystyyn".

Kiran tytär Gini veljensä Areksen kanssa on osallistunut myös virikkeistämiskurssille. Heillä oli virikkeenä verijälki. Hyvin oli sujunut, vaikka molemmat olivat jäljellä ihka ensimmäistä kertaa. Saapa nähdä, puraiseeko Mirjaa ja Lauria joku pieni harrastelukärpänen;) Taitaa olla vielä pari treenikertaa edessä.

Ja perinteiset valitukset sääolosuhteista. Ei helkutti tällaista hellettä kukaan jaksa! Miksi koskaan ei voi olla "hyvä" sää? Joko on liian kylmää tai sitten tulee tällainen tukahduttava kuumuus.. Missä on sellainen siedettävä, mukava aurinkoinen keli? Täällä mennään näköjään äärilaidasta toiseen. En ala!

1 kommentti:

Mellu kirjoitti...

Heips,
Olipa hauska kirjoitus hakupäivästä :)

Ens viikolla sitten taas saat kokeilla menetkö lujempaa kuin "kuolakalle" :)

Yritän kans muistaa ottaa mukaan kameran, niin jos saatais Aadasta oikeita otoksia tosi toimissa!

-mellu