sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Tämän vuoden ensimmäin treeni:)

Etsjiäkoiraporukan treenit olivat tänään Inkoossa. Kyselin tarvetta vieraalle maalikoiralle. Tarvetta oli, joten pääsin Piun varjolla seuraamaan treenejä. Yllätyksekseni treenien vetäjä ehdotti, että Piulle voisi myös tehdä jäljen. No, sehän passaa!

Nyt sitten tipahdettiin korkealta ja kovaa! Piun ensimmäin koiranetsintä sujui aivan äärettömän hienosti joskus reilu kuukausi sitten. Nyt olikin sitten ihan eri meininki.

Piu otti hajun ja tiesi kyllä, mitä oli tekemässä. Jostain syystä oli kuitenkin epävarma ja kovasti kyseli minulta, jotta mitäs nyt. Keli oli totisesti vaaativa ja olimme taajamassa, jossa liikkuu paljon koiria ja ihmisä. Piulle tehtiin jälki kävelytielle, joka oli jollain tiehöylällä "nuoltu" todella kovaksi ja sileäksi. Eipä siihen varmasti mitään kovin vahvaa jälkeä jää.

No, loppujen lopuksi päästiin kuitenkin liikkeelle ja selvästikin hajun perässä mentiin. Maalikoira oli välillä pompannut kinoksen päälle. Siellä Piu sitten ihan selkeästi laittoi nenän hankeen ja tiesi koiran siinä käyneen:) Jotain lohtua sentään!

Hämmästyksekseni Piu ei jäljestänytkään nenä maassa vaan nokka irti maasta. Kaipa ne hajut sitten jotenkin leijuivat kovan pinnan ja tosi kylmän ilman vuoksi. Tiedä sitä! Jälki oli melko pitkä, mutta selvisimme kuitenkin suhteellisen hyvin. Piu ilmaisi maalikoiran hyvin selvästi nostamalla pään ja hännän ylös. Matkaa oli maalikoiraan ehkä noin 30 - 50 metriä.

Teimme kääpiösnautseri Gastille reilun kilometrin jäljen, jossa oli monta tien ylitystä. Reitti kulki osin tien reunaa ja osin kävelytietä, jossa kulkee todella paljon koiria. Gasti oli tullut hienosti jäljen ja löysi meidät kaupan pihalta:) Siinä Gastia odotellessa tuli testattua samalla Piun paukkujensietokykyä. Piu pötkötteli pitkin pituuttaan maassa, kun jossain lähellä paukkui raketit. Koira ei edes päätään nostanut ylös:) Eihän tämä nyt vielä kerro paljoakaan, mutta sen verran ainakin, etteivät kovasti olleet häiriöksi.

Odottelemme seuraavaa treenikertaa ja toivon Piulle hiukkasen vähemmän haastetta:)

Ei kommentteja: