tiistai 13. toukokuuta 2014

Kesää odotellen

Edellisestä päivityksestä on mennyt luvattoman kauan aikaa. Pahoittelut! Täytyy tsempata tämän asian suhteen.

Vickanin (Gårdarikets Evrika) ja Torstin (D. Dinosavr) jälkeläisistä kolme kävi lonkkakuvissa. Virallisia tuloksia odotellaan vielä. Sekä hyvä että ei niin hyviä uutisia on luvassa:( Ritzan (D. Favoritka) toinen kyynärä on kolmonen. Samaisessa jalassa on myös kondrodysplasia, joten nivel ei voikaan olla terve. Muuten koira voi hyvin, ei onnu eikä kevennä etustaan. Ritza liikkuu paljon ja mielellään!

Jymyn (D. Gromatnõi) MyDogDna -tulokset tulivat. Hyperuricosuria N/HU (kantaja), Malignant Hyperthermia  - normaali, Ivemektiiniyliherkkyys - normaali.

Kira on toipunut hienosti varpaan menetyksestä. Käy ja kukkuu kuten ennenkin. Liikkumisesta ei enää huomaa varpaan puuttumista. Toivottavasti karva kasvaa äkkiä takaisin, koska tassu näyttää tosi pieneltä. No, puuttuuhan siitä yksi neljäsosa, joten onhan se tassu pienentynyt.

Lauman dynamiikassa ei ole tapahtunut mitään muutosta Aadan poismenon jälkeen. Täytyy kyllä olla onnellinen siitä, että nämä hurtat ovat niin tasapainoisia ja fiksuja tyyppejä:)

Laku (BH D. Chernyi Voin) on siirtynyt sateenkaarisillalle. Valitettavan nuorena joutui poika lähtemään, mutta vaikean spondyloosin kanssa eläminen ei ole vilkkaan ja energisen koiran arvoista elämää. Osanotto suuressa surussa Kati ja perhe!

Viikonloppuna Piun ja Ilkon pentuja kävi trimmissä ja tapaamassa sisaruksia, jotka asuvat "naapurissa". Paikalla oli kolme poikaa ja molemmat tytöt. Kyllä vaan olivat niin samannäköisiä ja samanoloisia otuksia. Tytöt kyllä pistivät veljet järjestykseen:)Meidän pikku-Leimu joutui joku aika sitten trimmiin. Sillä on aivan piikkisuora turkki ja pohjavillaa ei juurikaan ole. Ihan unelma muuten, paitsi trimmatessa. Jokainen saksenjälki näkyy eikä turkki juurikaan pysy ilmavana.
Leimu 15 vkoa
Ennen pentupaineja Gora (D. Genij) ja Musja (D. Grozá) joutuivat pöydälle parturoitavaksi. Karvapalloista kuoriutui minimustia:)
Gora 19 vkoa

Musja 19 vkoa
Valitettava kohtalo oli myös meidän lauman etäjäsenellä, Eeliksellä (D. Grats). Kati lähti kokoustelemaan ja Eelis jäi pesuun, föönaukseen ja trimmiin. Siitäkin kuoruitui komea poika:) Kameran linssiä kerkesi joku jo käydä tervehtimässä, joten pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta.
Eelis 19 vkoa
Kelmi vielä säästyi tällä reissulla turkin siistimiseltä. Mutta sekin on edessä piakkoin:) Kauempana asuvia pentusia en ole nähnyt, mutta toivottavasti tässä kesän aikana järjestyy taas uusi joukkotapaaminen. Näin ainakin ymmärsin, että olisi kiva tavata uudelleen sisaruksia omistajineen. Lisää peuhukuvia Goran blogissa.

Kennel Druzkaya on siirtynyt dinosaurusten ajasta nykyaikaan:) Facebookista löytyy oma ryhmä Druzkaya -koirien huoltojoukoille. Itse en facessa ole edelleenkään, mutta ehkäpä luen juttuja ja katselen kuvia, jos joku perheenjäsen sallii. Toivottavasti kasvattien omistajat jakavat kuulumisia, kokemuksia ja kuvia toisilleen ahkerasti:) Jos joku ei ole kaverikutsua saanut, niin pahoittelut siitä. Ketään kasvatin omistajaa ei ole tarkoituksellisesti jätetty ryhmän ulkopuolelle. Laittakaahan kaveripyyntöä tulemaan, jos olette jääneet ilman kutsua. Marko häärää tuon facebook -ryhmän takana:)

Kesän näyttelykausi korkataan Helsingin pentunäyttelyssä. Sen jälkeen sitten erkkari. Mukavaa lähteä erkkariin tapaamaan tuttuja!


2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Onpa komeita ja kauniita pntusia!

Maritta kirjoitti...

Kiitti:)