perjantai 30. toukokuuta 2014

Pyöreitä vuosia ja näytelmää

Onnea, onnea Kira Kirputin! Kira täytti eilen pyöreät 10 vuotta! Hyvin mummukoira pärjää ilman yhtä varvastaan:) Tosin nyt on joku muu sairaus iskenyt, kun Kira on toissapäivänä oksennellut ja ollut vaisu. Lääkäriä on konsultoitu ja seurataan, josko vointi alkaisi parantua. Toivottavasti!

Meillä on tässä alkukevään aikana ollut kyllä varsinainen sairastupa näiden iäkkäiden kavereiden kanssa. Roosa täytti seitsemän vuotta toukokuussa. Eipä ole lääkäriä tarvinnut, mutta tällä viikolla sitten mentiin. Roosalle kasvoi joku hervoton kasvusto kyynärpäähän. Se makaa aina kyynärien päällä, joten pieni nestepussi siellä on ollut jo vuosikaudet. Joku kummallinen hässäkkä siihen kasvoi. Se leikattiin pois. Lisäksi korvasta löytyi joku pahemman luokan bakteeri, jota nyt hoidellaan antibiootein ja huuhteluin. Huh, näiden vanhuksien kanssa!

Ilkon ja Piun lapsukaiset tulivat viisi kuukautta 27.5. Käytiin pyörähtämässä Helsingin pentunäyttelyssä Kelmin (D. Galstuk), Eeliksen (D. Grats) ja Leimun (D. Grazija) kanssa. Mukava päivä muuten, mutta tokihan säästä pitää valittaa. Vettä ja tuulta, 10 astetta "lämmintä". Hrrr!
Kelmi, Leimu ja Eelis
Kuten kuvasta huomaa, maalaistollot ovat lähteneet isolle kirkolle:) Ei saa kolmea koiraa pysymään fiksusti sen aikaa, että ehtisi kuvan ottaa. Yritystä ei puuttunut:)

Kelmi PEN1, PEK1, KP, ROP-pentu! Onnea Kelmi & taustajoukot! Eelis PEN1, PEK2. Arvostelu oli Eelikselläkin oikein hyvä, mutta ei kp:tä. Leimu PEN1, PEK1, KP, VSP-pentu. Meidän täytyisi ehkä tuon kakaran kanssa vähän harjoitella kytkettynä kulkemista:) Kiitos, Katja & Unna ja Kati mukavasta päivästä!

Kelmi & Leimu
Parit vepetreenit on ollut vesillä. Tällä viikolla oli kyllä melkoisen eksoottinen keli. Oli melkoiset aallot ja vettä vihmoi ihan reippaasti välillä. Aallokko oli Vickanin mielestä joku kummallinen juttu:) Vähän ihmetteli, että mitä kummaa vedessä oikein tapahtuu. Mielellään se kuitenkin meni uimaan. Keli oli selvästi raskas, koska oli tosi kova sivutuuli. Vickan on todellakin oppinut paljon paremmaksi uimariksi. Onnistuimme jopa kerran esineen viennissä. Laitoin rantavedessä lelun suuhun. Vickan otti sen ja yllätykseksi vei sen veneelle saakka! Ihan mahtavaa!

Käytiin viime viikonloppuna uittamassa koiria Markon vanhempien mökkirannassa. Tai no, Vickan on ainoa, joka todellakin rytinällä ryntää uimaan. Piu ja lapsensa Leimu hävisivät kaislikkoon:)


Ihanat naiset laiturilla:)

Koska oli kuuma päivä, en kysellyt Piulta, josko haluaa uida:) Mentiin sitten yhdessä mereen. Yllättävän lämmintä oli vesi silloin. Eipä ole enää:( Leimu pääsi myös kyydillä uintisyvyyteen. Kunhan vesi kunnolla lämpenee ja päästään sellaiselle rannalle, missä itsekin pystyy vedessä seisoskelemaan, niin sitten alkaa uimaopetus eli veteen on kiva mennä -tavioite näille kahdelle kaislikkosuharille:)

Erkkari lähenee uhkaavasti. On siis pientä trimmaustalkoota tiedossa:)


6 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Onnea tätäkin kautta sukumme näyttelytähdille :)

Hienoja kuvia!

Maritta kirjoitti...

Kiitti!

Hienoja kuvia?? Kyllä nämä kalpenevat sinun ottamiesi kuvien rinnalla:)

Onneksi selvittiin jälleen säikähdyksellä tuosta Kiran kunnon huonontumisesta! Antibiootti ja kipulääke tepsi. Jo aamulla kaveri oli sitä mieltä, että NÄLKÄ!!

Tiia kirjoitti...

Ihanaa, että Kira voi paremmin!!

Kuvien tekninen laatu tai täydellinen sommittelu ei tee mun mielestä kuvasta hienoa. Se on ihan sama kuinka täydellisen kuvan sitä nappaa (ei ole kyllä meikäläisellä pelkoa) jos kuva ei millään tavalla "hetkauta".
Hienoissa kuvissa täytyy olla tunnetta mukana ja sitä noissa kuvissa on! Esim. nuo kakarat tuolla näyttelyssä; kuvassa on tosi hyvä fiilis ja se sai samantien hymyn huulille :)

Maritta kirjoitti...

Hitto, että säikäytti tuo mummo. Sehän on ihan pahin ruokavaras ja ei syönyt. Hyvä, etten soittanut ampparia hakemaan:)

Sillä olikin "onneksi" pahemman luokan pissatulehdus. Tänään ell soitti ja kertoi, että luultavammin kasvaa kolibakteeria. Juu, ei kiva, mutta todellinen helpotus!

Heh, juu, nauratti kyllä, kun tuon kuvan pennuista näin. Huono kuva, mutta jotenkin hyvin tilannetta kuvaava:) Itse tykkään noiden rantakuvien väreistä.

Kiiki kirjoitti...

Paljon onnea näyttelymenestyksestä. Ja hienoa, että mummelikin pääsi noinkin vähällä potemisella :)
Meillä kärkytään sopivaa mätsäriä, mihin voitas mennä harjoittelemaan. Pentukoulustakin on viimoinen tunti ens torstaina. Sitten pitäis keksii jotain uutta tekemistä.
Musja on taas hirmuinen turjake, koska saa taas tulla trimmiin? Erkkarin jälkeen joskus... ?

Maritta kirjoitti...

Juu, tervetuloa vaan! Tosiaan, mieluusti erkkarin jälkeen:)

Tiistai-illat on pyhitetty vepetreeneille, joten on vapaapäivä duunista, aina:) Vaihtelevasti myös keskiviikot vapaalla.