torstai 1. syyskuuta 2016

Viisiviikkoisten kuulumisia

Pennut ovat päässeet valloittamaan aika-ajoin koko huushollin. Kira-mummu pitää pennut kurissa ja järjestyksessä. Murahtelee, kun pennut alkavat tulla iholle. Pikkuiset onneksi ymmärtävät puhetta ja tietävät poistua takavasemmalle:)

Ilmat ovat suosineet ulkoiluja! Muutama päivä on ollut osittain sateinen. Silloin pentuset eivät ole menneet ulos. Mutta sitäkin tässä pikkuhiljaa aletaan harjoitella sateen sattuessa. Pääsääntöisesti pennut syövät ulkona ja sen jälkeen saavat riehua itsensä väsyksiin.

Laatikko menee purkuun, koska pennut kätevästi jo kiipeävät yli matalasta laidasta. Osa vahingossa ja osa kyllä selkeästi tietää, miten siitä pääsee yli.

Sininen poika

Vaaleanpunainen tyttö

Mini pentujen kanssa

Oranssi tyttö

Muut koirat suhtautuvat pentuihin kohteliaan viileästi. Piu-mamma ei puutu muiden koirien tuttavuuden tekemiseen. Kaikki ovat sulassa sovussa keskenään. Piu vieläkin ahkerasti siivoaa pentujen jätökset:)

Piulla nousi sunnuntaina kova kuume! Kuumetta alentavalla lääkkeellä sain kuumeen alas, jotta uskalsin nukkua yön yli. Aamulla mamma oli ihan normaali, ei lämpöä eikä muutenkaan huonovointisen oloinen. Menimme kuitenkin puolen päivän jälkeen omalle lääkärille näytille. Katsottiin kohtu ultralla ja päädyimme pikaiseen kohdun poistoon. Piu jäi leikkaukseen saman tien.

Leikkaus meni hyvin ja Piu on nyt ihan entisellään. Pentuja se ei saa enää imettää, mutta onneksi niille maistuu hyvin kiinteä ruoka ja vesi vesikupista. Piu oli jo alkanut vierottaa pentuja, ne saivat vaan pikaiset hörpyt maitohanoista silloin tällöin. Mamma hoitelee pentuja paita päällä:) Pennut eivät kyllä ole olleet edes kiinnostuneita enää mamman maitohanoista, onneksi.Vihreä poikaVielä pari viikkoa nämä pallerot ovat meidän seurana. Sitten on hyvästien aika:( Yksi tyttö jää kotiin pitämään vauhtia yllä. Se, kumpi se noista kahdesta on, jää vielä nähtäväksi. Tytöt ovat luonteeltaan ja ulkonäöltään erityyppisiä:)

Vickanin tämän kesän vepekokeet päättyivät varsinaiseen "taidonnäyttöön". Koira oli kyllä hyvässä vireessä, mutta jotain kummallista sen päässä liikkui. Veneestä hyppy ja veneen haku onnistuivat loistavasti. Mutta vienti tökki ihan kunnolla, samoin hukkuvan haku. Viennistä jäi käteen yhdeksän pistettä 25:stä ja hukkuva meni nollille. En tiedä, oliko appari nyt niin paljon kiinnostavampi kuin tekeminen. Varsinkin viennin Vickan on tänä kesänä tehnyt lähes kuin kone:) Mutta ehkä me ei lannistuta tästä! Tosin vuoden vaihteessa säännöt vepessä muuttuvat ja ison haasteen tuo vinot linjat.

Nyt liikkeet on suoritettu aika lailla lähtö/maalitolppien kohdalla, mutta ensi kaudella liikkeet suoritetaan joko oikealla/oikealta tai vasemmalle/vasemmalta 30 m tai 50 m rannasta. Mutta 30 metrin merkkipoijujen väli on myös 30 metriä. Lähtö/maali on keskellä. Uuden liikekaaviot löytyvät täältä, jos haluaa niitä kurkata:)

Sisänsä kyllä harmittaa, ettei sitä ykköstä tullut. Olisi päässyt ensi kaudella aloittamaan avoimessa luokassa. Nyt tähän alokasluokkaan tuli vähän haastetta lisää, jotta saa koiran tuolta vinolta paikalta tulemaan maaliporttien väliin. Pienikin ohitus lasketaan metrinä. Jää nähtäväksi, kuinka me vielä kokeeseen osallistumme, jos tuo maaliin tuleminen osoittautuu kompastuskiveksi:)

Me nautimme koirien kanssa näistä ihanista, vilpoisista syyskeleistä! Sieniä on metsä pullollaan, joten lenkkeilemme ämpäri seuranamme:)


Ei kommentteja: