sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Nyt he ovat poissa

Tänä viikonloppuna lähtivät sitten kaksi tyttöä omiin koteihinsa. Iitu lähti siis Lahteen Tarun, Illun ja Nita-mustan laumaan. Siellä on lähtenyt ihan hienosti sujumaan. Nita on hieman mustasukkainen uudesta tulokkaasta. Ulkona jo riehutaan, mutta isosisko pitää sisällä penikan kurissa:)

Sain sähköpostia myös Sirpalta Kannelmäestä. Emmalla menee myös oikein mukavasti omassa kodissaan. Ensimmäinen viikko on jo takana:)

Sara matkasi miehensä kanssa päiväseltään Kuopiosta hakemaan lauantaina oman tyttönsä kotiin. Kotona odotti vehnä-tyttöjä ja kissoja. Matka oli mennyt mukavasti ja yönkin oli pikkuinen vielä jaksanut nukkua.

Nooralta tuli muutamia kuvia Torstista. Siellä on kaikki hyvin. Kuvassa chihu-herra Herkules.

Voiko koira enää närkästyneemmältä näyttää:) Torsti (Druskaya Dinosavr)
"Aura"-tyttö vielä synnyinkodissa Simban kanssa

"Iitu" ja Simba
"Iitu"
Suomen Mustaterrierit ry on palkinnut vuoden 2009 parhaat mustaterrierit. "Zlata" sijoittui hienost toiseksi Vuoden paras pentu -kilpailusta. Isot onnittelut Kokkolaan! Kiitos Katja ja Henna!

Onnittelut myös muille menestyjille!

Olimme tänään Lohjalla Luuserit ry:n (Länsi-Uudenmaan kääpiosnautserit) järjestämässä Match-Showssa. Mukana oli Roosa ja Sohwin poika Laku. Huippua, jotta tuli lähdettyä! Sai koiran pestyä, föönattua ja trimmattua jonkinlaiseen kuosiin piiitkästä aikaa.

Roosa käyttäytyi hienosti. Ei välittänyt tuon taivaallista yhtään mistään. Roosan kanssa ravattiin sinisten koirien ykköseksi:). Tuomarina oli Marianne Holm, joten hiukkasen sijoitus hämmästytti. "BIS"-kehässä ei sitten enää pärjätty, enkä ihmettele. Tuntui, kun olisi perässä yrittänyt juoksuttaa kymmenen kilon perunasäkkiä. En saanut Roosaa millään syttymään. Nyt täytyy alkaa miettiä keinoa, jos oikeaan näyttelyyn meinataan.

Kehät menivät samaan aikaan, joten lupauksestani huolimatta en päässyt Lakua esittämään. Kati ja Laku siis debytoivat kehässä:) Kati jänskätti kovasti, kuinka Laku käyttäytyy, koska on aika vilkas ja utelias tyyppi. Mutta se meni kuulemma hienosti. Seisominen tuottaa vaikeuksia, koska aina, kun pysähdytään, täytyy tietysti istua:) Sininen nauha tuli isoissa pennuissa.

Meidän perhe kasvoi juuri yhdellä nelijalkaisella. Kotiin jäi Kiran pentueesta pikkuinen neiti "Piu" (Druzkaya Derzhava). Onkin aikamoinen haaste täällä metsässä saada pentu totutetuksi maailman menoon. Mutta kaipa siitä selvitään, jotenkin.

Eräällä mustaterrieri-foorumilla otetaan todella ikävästi kantaa koiran kuvaustuloksiin. En ymmärrä, että miksi nimettömien ja kasvottomien ihmisten täytyy kääntää veistä omistajan ja kasvattajan haavassa:( Mielestäni halpamaista kyseiseltä kirjoittajalta, koska varmasti koiran omistajat ja kasvattaja ovat asiasta todella surullisia. Tsemppiä heille molemmille!

Se vaan on niin, että vaikka kuinka yrittää valita luustoltaan terveet koirat, tutkia vielä mahdollisuuksien mukaan myös vanhempien sisarukset ja vanhemmat, silti kuvaustulokset voivat olla mitä tahansa. Geeneissä kulkee vaikka ja mitä, tulevat esille joskus tai sitten ei. Kasvattajilla kun ei ole vieläkään sitä kristallipalloa ja ennustajan lahjoja.

Ei kommentteja: