maanantai 19. huhtikuuta 2010

Sosiaalistumisviikonloppu

Viikonloppuna sekä me ihmiset että koirat harrastimme sosiaalistumista:) Lauantaina kävi systeri kaffittelemassa. Kun he lähtivät, tulivat sitten Petra ja Paavo mustien tyttojen, Rudin ja Muskan kera parturiin.

Sohwin tytär, Muska, pääsi pentuturkistaan eroon ja leikattiin koneella kesätukka:) Nätti ja sopusuhtainen neiti, ei (onneksi) mikään jättiläinen. Sataoi tietysti taivaan täydeltä vettä, joten kuvia ei saatu. Rudilta ajeltiin vaan kaula, peppu ja korvat. Turkki oli sen verran Roosan kanssa touhutessa kastunut, ettei tehty muuta. Mutta eipä tuo vielä pitkä turkki ollutkaan, koska viimeksi pyyhkäistiin koneella.

Sunnuntaina sitten pyörähti Kiran poika, Torsti perheineen kylässä:) Ilma oli hyytävän kylmä, vaikka aurinko paistoi. Muutamia kuvia Noora onnistui ottamaan näistä ikiliikkujista.

Nämä sisarukset kyllä muistuttivat toisiaan kaikin puolin, olivat toistensa kopioita:) Torsti oli ihan hivenen korkeampi, mutta muuten hämmästyttävän samanlaisia ja samanoloisia. Painikuvista ei nyt ihan varmasti voi sanoa, jotta kumpi on kumpi:)

PiuSitten viimeisten kuulumisten on tullut sähköpostia ja puheluita monien kasvattien perheiltä. Kiitos tasapuolisesti kaikille! Kaikilla on mennyt hienosti:) Nämä pikkuiset ovat kotiutuneet hienosti omiin koteihinsa. Isompia vahinkoja pennut eivät ole saaneet aikaiseksi, sohvan nurkkaan on jotkut kokeillut hampaitaan ja viherkasveja pistelty uuteen uskoon.

Piun pravuri on tehdä silppua! Paperit, pahvit, muovikipot ja kissojen lelut täytyy saada sentti kertaa sentin palasiksi. Toinen oma juttu on kenkien ja sukkien raahaaminen ympäriinsä.
Lumen alta on paljastunut lukematon määrä Roosan ja Muskan ulos raahaamia tavaroita. On poikien crokseja, kangaskenkiä, pehmoleluja, pentujen muovisia ruokakuppeja, pipoja, sukkia ja vaikka mitä. Ai niin, koko talven kadoksissa ollut pulkka on myös löytynyt:)

Piun jäljestäminen sujuu omasta mielestäni hyvin:) Hän menee keskittyneesti, hitaasti ja varmasti eteen päin. Makkaroita jää jo paljon syömättä, mutta jäljellä tyttö pysyy. Onpa hän lähtenyt itse ajamaan jälkeä myöhemmin uudelleen.

Tällä viikolla yritän saada Roosalle luonnetestipaikan. Saa nähdä, kuinka käy! Toivottavasti tärppää, koska haluan nuo tietyt tuomarit ja tiedän, että tunkua on. Jos päästään testiin, saattaa erkkari jäädä sitten väliin. Se on harmi, mutta näin tällä kertaa.

Sitten kasvattieni omistajat kaivaa kalenterit esiin ja laittaa ylös päivämäärän 17.7.2010. Silloin on tapahtuma Zornoi, Bojai ja Druzkaya -koirille Hämeenlinnassa. Luvassa tottista, tokoa ja näyttelykoulutusta. Ilmoittautua voi minulle. Lisätietoja täältä. Toivottavasti näen mahdollisimman monta kasvattiani puuhastelemassa!

Huhtikuu on kohta takana ja kesää odotellessa! Toivon ja odotan, että paikallinen koirakerho järjestää vepe -peruskurssin. Sinne ajattelin itseni ja koiran tunkea, jos vaan porukkaan mahtuu mukaan:)

2 kommenttia:

Mirja kirjoitti...

Heippa! Miten voin osallistua Hämeenlinnan virkistyspäivään? En löytänyt zornoin sivuilta enempää infoa..tai sitten en osannut etsiä:) Lauri tulee myös mielellään.

Maritta kirjoitti...

Hupsista, nyt vasta hoksasin kysymyksen! Vai juteltiinko jo asiasta? No, joka tapauksessa olette tervetulleita!

Ilmoittautuminen on suoritettu:)) Tekstissäni on linkki "täältä". Toivottavasti se toimii:)