lauantai 1. helmikuuta 2014

Hei hulinaa!

Pentuset ovat nyt viiden viikon ikäisiä. Tuo pentujen kehitys on kyllä ihan älyttömän nopeaa. Katselin juuri kuvia, jotka on otettu viime viikonloppuna. Ne ovat hurjasti muuttuneet viikossa.

Ne hyppivät, juoksevat, murisevat, haukkuvat, painivat ja raahaavat kaiken maailman tavaroita mukanaan, mitä eteen sattuu. Pissalätäköt ja kakkakakasat eivät ole enää mitään kovin pieniä. Ja sitähän sitten riittää...

Turkeissa on eroja jonkun verran, osalla on vielä suhteellisen sileä karva ja osalla jo ihan turkki päällä:) Hampaat ovat terävät ja niitä osataan käyttää tehokkaasti. Mukana kulkevat pyyheliinat, pissapaperit ja lelutkin. Luonteissa ei ainakaan vielä ole huomattavissa mitään eroja. Kaikki ovat reippaita ja rohkeita koiranalkuja:)

Pentulaatikko on purettu ja pennuilla on huone kokonaan sotkettavana:) Eipä ne ollut moinaankaan, kun "seinät" hävisivät ympäriltä. Yksikin kaveri nukkui pentulaatikon nurkassa, kun porakoneella ruuveja avasimme. Eipä hän hätkähtänytkään, piti sitten siirtää syrjemmälle jatkamaan unia.

Mamma-Piu ja minä emme enää nuku pentujen kanssa. Ne saavat sitten touhuta yöllä, jos siltä tuntuu. Ruokaa ne eivät öisin enää tarvitse. Kiinteä huttu maistuu hyvin. Piu käy välillä siivoamassa kakkaa ja pissaa. Pennut kyllä yrittävät heti, josko huikan maitoa saisi. Välillä Piu seisoo rauhassa ja antaa niiden imeä. Välillä taas murisee ja hyppii pois, kun pennut yrittävät piirittää. Maitoa varmaan tulee jonkun verran, mutta alkaa varmaan olla ehkä vähissä. Piu syö monta litraa päivässä nappulaa, mutta kai se tietää, milloin on aika alkaa vierottaa pentuja.

Nyt on luvattu lauhempaa ilmaa, joten pennut pääsevät ulos. Tosin lunta tuli viime yönä enemmän kuiin riittävästi. Ei olisi kerralla tarvinnut tuollaista määrää sataa. Aamu alkoi siis lumitöiden merkeissä. Tänään otettuja kuvia:)
Toivottavasti huomenna saamme ulkokuvia:)

Vickanin kanssa ollaan vähän otettu ryhtiliikettä ja käyty treeneissä. On ollut pk-tottista, tokoa ja ensi viikolla agilitya. Vähän sellaita aktivointia, kun ollaan oltu sohvaperunoita koko jengi. Vickan on kyllä toimiva paketti ja kiva treenattava. Sillä riittää intoa ja on aina iloisella päällä. Kestää toistojakin tosi hienosti. Minun käsissä on vähän nopeanpuoleinen, kun olen tottunut noihin vähän hitaammalla käyviin kavereihin. Mutta onpahan ainakin tekemisen meininkiä:)

Action Dogs ja Etsijäkoiraliitto järjestävät yhdessä tutustumispäivän etsijäkoiratoimintaan. Lisätietoa löytyy täältä. Kannattaa tulla tutustumaan koiran nenäkäyttömahdollisuuksiin:)

Piun poika Uuno (D. Ekstaz) pyörähti lonkka- ja kyynärkuvissa sekä huu-testissä. Hyvillä mielin odottelemme Kennelliiton lausuntoa luustokuvista. Saapa nähdä!

Vielä olisi pojanjässiköitä vailla rakastavaa kotia!

Ei kommentteja: