lauantai 15. helmikuuta 2014

Väki vähenee

Aika rientää taas hurjaa vauhtia. On jäänyt päivittämättä kuusiviikkoiskuvat ja -kuulumiset. Tosin pennuista on aika haastavaa saada kuvia muulloin, kuin nukkuessa. Kaverit on sen verran vauhdikkaita, ettei meikäläisen kuvaustaidot riitä.

Pennut saivat tällä viikolla sirut ja viralliset nimet. Tämä pentue on G-pentue. Kaikki pennut saivat omannäköisensä nimet:)

Pennut osaavat tehdä tarpeensa hienosti ulos. Aina unien ja ruokailun jälkeen hunnilauma lähtee pihalle. Nyt tällä viikolla ne jo kätevästi hajaantuvat ympäri pihaa:) Pennut tottelevat kyllä kutsua. Viimeistään silloin, kun ulko-ovi narisee, pentuja kipittelee siltä ja täältä kohti ovea.

Ystävänpäivänä, eilen, lähti omaan kotiin D. Galstuk "Kelmi". Se jäi tänne Inkooseen asustelemaan riisenipoika Pomon kaverina. Onnea matkaan, Kelmi sekä omistajansa Unna sekä vanhemmat!
Kelmi 7 vkoa
Tänään lähti "Jymy" (D. Gromatnõi) omaan kotiinsa Tikkalaan, Jyväskylän liepeille. Perheessä on koirakavereina lappalaisia. Onnea matkaan myös teille, Jymy ja Raila & nuoriso.
Jymy 7 vkoa
Eläinlääkäri kävi siruttamassa koirat ja teki samalla pentutarkastuksen. Kaikki oli hyvin. Kaikki urokset eivät olleet vielä saaneet molempia kiveksiä alas, mutta olivat kuitenkin tunnettavissa jo siellä päin:) Mutta eipä se ole tavantonta, että niitä ei vielä näin pienillä välttämättä paikoillaan ole.

Tulevana tiistaina lähtee D. Grozà "Mushja" (olikohan oikein kirjoitettu) lähtee Helsinkiin ja seuraavana tiistaina "Gora" poika Lopelle.

Se on jännä juttu, kun yhdeksästä pennusta vain kaksi on lähtenyt, niin tuntuu siltä, että pennuista olisi lähtenyt ainakin puolet:)

Aikuiset koirat ovat olleen vaihtelevalla kokoonpanolla pentujen kanssa. Kira-mummon mielestä pennut ovat ihan liian tunkeilevia. Se ei pennuista perusta, murisee kovalla äänellä, mutta nämä riiviöt eivät murinoita tottele. Kira on sitten karjaissut ihan huolella, sitten juostaankin jo vinkuen karkuun.

Piu on vierottanut pennut, mutta pennut ovat asiasta eri mieltä. Yrittävät hurjana vielä imemään, mutta Piu ei enää mokomaan hommaan ryhdy. Se ärjyy pennuille ja hyppää sohvalle turvaan:)

Roosa ja Vickan suhtautuvat melko välinpitämättömästi. Pentujen paras leikkikaveri on Pumba-kissa. Ne painivat keskenään:)

Järjestettiin tänään Piulle tuollainen pieni ylläri:) Tehtiin pieni etsintäharjoitus. Lenan Paavo-koira "karkasi" Lenan kanssa tuonne metsään tästä meidän pihasta. Piu etsi hienosti ja teki ihan mielettömän hienon ilmaisun n. 150 metrin päästä. Olin niin tyytyväinen! Nyt pikkuhiljaa lähdetään taas etsintätreeneihin, vihdoin:)

Vickanin kanssa ollaan käyty hallitreeneissä kerran viikossa. Vickan on niin taitava ja tekee töitä todella innokkaasti, iloisesti ja häntä heiluen ja hyvällä energialla. Olisi käsissä kyllä aivan mahtava pakkaus tokokentille tai mihin tahansa. Kunhan jostain järjestyisi vuorokauteen lisää tunteja ja itselle intoa lisää.

Kaksi (tai kolme) pojanjässikkää on vielä rakastavaa kotia vailla!

Ei kommentteja: